Synas på google map

Jag kommer att i den här artikeln förklara för dig om varför det är viktigt att synas på Google Maps. 

Vad är Google Maps?

Google Maps är en gratis digital karta som innefattar alla platser i Sverige och världen. På Google Maps kan du söka efter butiker, resturanger som är i din närhet. Exempelvis i Köping. Du får en kort företagsintroduktion och en länk till företagets webbplats.

Om sökmotorn tror att en lokal sökning har gjorts kommer Google att välja att visa Google Maps. Om du till exempel söker på "restaurang", kommer lokala restauranger att visas baserat på personens stad. 

Varför är Google Maps viktigt?


För företag är Google Maps en mycket viktigt del i deras marknadsföringssyfte. Personer som söker på restauranger eller någon som behöver hjälp med elen hemma och söker på en elfirma etc. Dem personerna kommer i första hand att kontakta företag som kommer först i Google Maps.


Dessutom är konverteringsfrekvensen för lokal sökning högre än andra sökningar på Google. Dels syns företagsuppgifterna (som adress, öppettider och liknande).


5 steg för bättre synlighet på Google Maps


1. Ha kvalitet och detaljerat innehåll på webbplatsen.

2. Ange adressen där företagets huvudkontor finns.

3. Se på de som ligger först idag – Vad kännetecknar dem?

4. Fråga efter recensioner av kunder så omdömet blir bättre

5. SEO Optimera innehållet på webbplatsen för lokal sökning


Vi på RyDigital kan hjälpa dig att göra ditt företag synlig på Google Maps. Det kostar endast 700 kr.


Du är välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar kring våra tjänster. Boka en kostnadsfri konsultation där vi tillsammans med dig hittar en lösning för ditt företag. Vi kommer att hjälpa dig under hela processen tills du är nöjd med resultatet. Vi kommer att göra ditt företag synlig på nätet samt hjälpa dig att öka dina intäkter. 🏪Öppettider: 08:00 - 16:30 (Mån-fre) 

📧E-post: rykontakt@gmail.com 

📱Telefon: 072 44 900 50